Учени разработват ултра тънък презерватив

Австралийски учени от Университета във Вологонг разработват ултра тънък презерватив, за който твърдят, че усещането по време на секс е по-хубаво дори, когато актът е без кондом, съобщи „Дейли Мейл“.

Кондомът се прави от хидрогел. Това е гъвкаво и твърдо вещество, което може да се усеща като човешка тъкан. Очаква се този дизайн да постави началото на драматична промяна в начина, по който се създава мъжката контрацепция.

Лидер на проекта е Робърт Горкин. През 2013 г. екипът печели грант от $ 100 000, с които се финансира създаването на революционния кондом. За това Горкин заявява:

„Нашата идея е да покажем, че оригиналният материал може да бъде заменен от латекс. Знаехме, че този материал може да има същите свойства като на каучук с хубаво усещане, но не знаехме дали може да има свойствата на презерватив. Първоначалните изследвания показват, че материалът е достатъчно силен за да  пречи на прехвърлянето на малки генетични молекули.“

През последните години хидрогелът се използва за направата на човешки протези като очни импланти и кръвоносни съдове. Вече се планират биометрични изследвания, за да се види как тялото отговаря на материала.  Ако мозъчната дейност показва чувство на удоволствие, това може да е революция сексуалната превенция. Този материал определено може да увеличи употребата на контрацепция.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини