Представят проект за децата в риск

Проектът е финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция-България 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националните бюджети на участващите страни.

Неговата основна цел е разработване на средства за защита на деца в риск и подобряване на равнището на предоставяните здравни и социални услуги на децата чрез: осъществяване на пилотни дейности по превантивна медицина в P.Гърция и Р.България; изграждане на центрове за гражданска подкрепа за насърчаване на гражданската инициатива в общността/трансфер на добри практики в България и подобряване на съществуващия център в гр. Солун, Гърция; обучителни семинари за оказване на първа помощ в Р.Гърция и Р.България.

Партньорите са заинтересовани лица от публичния и частния сектор, които се фокусират главно върху изпълнението на дейности, насочени към подобряване качеството на живот на децата. Тези партньори вече са разработвали синергии в рамките на предишни свои проекти.

От гръцка страна това са:

- „Усмивката на детето” ((The Smile of the Child- водещ партньор)

- Неправителствена организация от Пагион

- Неправителствена организация от Кавала

От българска страна в проекта като партньори участват:

- Фондация „Център Надя”, клон Сандански

- Неправителствена организация за лица с интелектуални затруднения „Шанс”, гр. Разлог

- Регионална здравна инспекция - Кърджали

 

На пресконференцията са поканени да присъстват: представители на Министерството на здравеопазването, областна и общинска администрации - Кърджали, РИО, директори на учебни заведения, медицински специалисти, социални работници, БЧК, партньори от Р.Гърция, журналисти и др.

 

 

Пресцентър на РЗИ - Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини