Безстопанствени павилиони грозят Кърджали,собствениците се скатават

Безстопанствени павилиони грозят Кърджали.На повечето собствениците се укриват.Не плащат наем за общинските терени,нито позволяват на тяхно място да се поставят по-съвременни съоръжения.Опитите на общината да замести стари с нови павилиони дори станаха обект на политически дебат.

 Вземаме мерки поетапно да премахваме старите и грозни павилиони, останали без стопани. Започнали сме с най-порутените.Наемаме фирми, които с кранове ги демонтират. След това по съдебен път търсим от собствениците, направени от общината разноски. Това заяви за Кърджали бг вести шефът на стопанската дирекция в общината Кера Станчева. Тя каза, че процедурата се усложнява в случаи,когато в павилионите има стока. Тогава те се отварят в присъствието на органите на реда. Правят се протоколи.Стоката се съхранява в специални помещения,докато я потърсят собствениците.

  Станчева сподели също,че има случаи и в центъра на града, които чакат решение, като павилион на кръстовището на „Булаир” с „Републиканска”,където преди години се правиха понички.Проблемъте, че той е на бетонова основа и като трайно закрепен трябва да фигурира в кадастралната карта на града.

 Тя каза също, че много усилия на общината е коствало премахването на запустелия десетилетия павилион до ресторант „Москва”.

Проблемът с павилионите е социален.Много от хората, които стопанисват старите съоръжения едва свързват двата края.Те разчитат на приходите за да хранят семействата си.Много често не плащат редовно наеми за общинския терен. Правим компромиси, за да не ги притесняваме, сподели още Кера Станчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини