Правителството увеличи щата на МВР със 700 души

С решение на правителството от днес числеността на МВР става 50 200 души при 49 500 досега. Това се прави с промени в Устройствения правилник на Министерството на вътрешните работи.

Според кабинета промяната ще допринесе за осъществяването на предвидените структурно-организационни реформи. Ще спомогне и за нормалното осъществяване на дейностите по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на националната сигурност, граничен контрол, регулиране на миграционните процеси, както и за осигуряване на пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

В началото на месеца министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че се въвежда нова длъжност – административен секретар. Той ще се грижи за вътрешните конкурси при подбора на лицата на ръководни позиции.

Пред парламентарната комисия по вътрешна сигурност Бъчварова каза още, че структурната реформа в МВР вече приключва. Тогава стана ясно, че след сливането на "Охранителна полиция" и "Криминална полиция" са съкратени 343 щатни бройки. В същото време са обявени конкурси за 172-ма граничари, 110 пожарникари и 100 оперативни служители.

 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини