Почина Княз Кардам Търновски

С голямо прискърбие съобщаваме за кончината на Княз Кардам Търновски, съобщиха преди минути от секретариата на Симеон II. Ето цялото съобщение:

"Днес, 7 април, в 11.30 ч., в мадридската болница "Санчинаро" почина Н.Ц.В. Княз Кардам. Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008 г., от която не успя да се възстанови.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители Цар Симеон II и Царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Бог да го прости!"

Кардам Търновски, първороден син на семейството на Симеон и Маргарита, е роден на 2 декември 1962 г. Завършил е философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ, има степен по селскостопанска икономика.
От 1996 г. е женен за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес Доня. Имат двама синове - княз Борис на 18 г. и княз Белтран на 16 г.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини