Ookla Speedtest: ESCOM е с най-бързият интернет

Ookla Speedtest е популярен и лесен начин да проверите скоростта на интернета си.

Според Download Index от сайта на Ookla скоростта на кабелния интернет, който имат домакинствата в света, е средно  22,8 Mbps, за България тази скорост е - 36,7Mbps, а за Хасково – 34,3 Mbps. Скоростта на клиентите на ESCOM е 55 Mbps.

Индексът е осреднена стойност от последните резултати на Ookla Speedtest, която показва скоростта в Mbps през последните 30 дни, при това тестовете са направени в рамките на 300 мили от сървъра, според обяснението на сайта.

В Ookla Speedtest влизат отчети, направени от милиони потребители в цял свят. Тестовете на потребители от Хасково поставиха интернета на ESCOM сред най-бързите в страната.

Скоростта на интернета при компютрите, свързани с кабел, е в пъти по-висока от тези, които ползват Wi-Fi, заради самата технология. Ookla Speedtest различава мобилните устройства (смартфони, таблети, лаптопи) и за измерването на скоростта може да е неоходимо приложение за съответната операционна система – iOS, Windows phоne, Android. Скалата, по която се отчитат мегабитите в секунда, съответно, е до възможния максимум според техническите характеристики на конкретното устройство. При кабелна връзка обикновено възможностите на технологията са до 100 или 1000 Mbps, при Wi-Fi връзка –  до 2-90 Mbps.

ESCOM кани абонатите си да направят тест на скоростта от компютър, свързан с кабел. В случай, че отчетените стойности се различават от очакваното, можете да потърсите помощ от специалист или да позвъните на познатите телефони. За сведение на маниаците има много дребни детайли в настройките, които биха ви попречили да получите желаната от вас скорост. Ако имате нужда от помощ, само позвънете, за да ви помогнат.

За да направите Ookla Speedtest, трябва да посетите сайта (тук) от компютър, свързан с кабел към мрежата.

Тестът отнема не повече от минута и ESCOM ви пожелава тя да е приятна.

 ESCOM

 

За някои мобилни устройства е необходимо приложение, за други – не. Ookla Speedtest, направен от лаптоп, който не е свързан с кабел към мрежата, ще бъде за скоростта на Wi-Fi връзката

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини