Община Момчилград приема документи за "Личен асистент" до 9 април

Община Момчилград подписа партньорско споразумение с Агенция „Социално подпомагане” във връзка с изпълнението на проект „Нови възможности за грижа”. Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Той е за предоставяне на социалната услуга „Личен асистент”. От тази услуга ще могат да се възползват хора с увреждания и граждани над 65 години, които не могат да се обслужват сами.

Лични асистенти ще могат да получат семейства на деца с увреждания и самотноживеещи. Ще могат да кандидатстват както жителите на общинския център, така и на останалите населени места. За лични асистенти могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, отговарящи на едно от следните изисквания:

• безработни лица;
• трудово заети лица: наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд;
• неактивни лица (студенти или придобили право на професионална пенсия за ранно
пенсиониране – в трудоспособна възраст), които могат да извършват допълнителен
почасов труд.

До 9 април 2015 г. в приемната на Община Момчилград се приемат документи на желаещите да бъдат потребители на социалната услуга „Личен асистент“ по проекта и на кандидатите да работят като лични асистенти. Община Момчилград предоставя услугата „Личен асистент“ от началото на 2011 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини