Гамени бият полицаи наред в Кърджалийско,нямат страх от закона

Зачестяват посегателствата срещу полицаи в Кърджалийско. Само от началото на тази година петима са осъдените гамени посегнали на служителите на закона. В края на миналата година има още един осъден. Обикновено бабаитите отнасят административни наказания-глоба, тъй като сключват споразумения с Районна прокуратура в Кърджали. Този месец обаче пиян гамен от гр.Ардино,област Кърджали  получи условна присъда за нанасяне на удари и псувни по адрес на служители на реда.

Обществеността в Ардино бе скандализирана от Т.Т.М.,който се прибирал пиян в полунощ.Минал с висока скорост покрай патрулката, в която дижурство давали служителите Р.Я.М. И Р.К.А.Автопатрълут бил позициониран в самия център на града срещу сградата на общината.Т.М.Т. познавал служителите на реда и затова си позволил  да натисне педала на личния си „Фолксваген Голф“.Полицаите го проследили до блока в който живеел.Поискали документите му за самоличност.Подсъдимия започнал да ги ругае :“Кой си ти бе помак скапан!“,“Ще ви заколя,майка ви ще ...“ и др.нецензурни изрази.Слязъл от колата и започнал да раздава ритници и юмруци.Полицаите били принудени да му поставят белезници.Окръжният съд отсъди 1,6 г.затвор условно с четири годишен изпитателен срок.

 Работник в „Теклас-България“ отнесе година и половина пробация,за нанасяне на лека телесна повреда на полицай при изпълнение на служебните му задължения.Й.Т.Т. бе признат от Районния съд в Кърджали за виновен за това ,че на 07.09.2014 г.налетял на служителя от „Охрана на обществения ред К.К.С.с юмруци.В резултат му причинил оток и кръвонасядания по лицето,довели до болка и страдания.

Обществено възмущение предизвика случаят в село Пчеларово,община Черноочене, когато двама жители на съседната Хасковска област се нахвърлиха върху полицаите от Кърджали П.Ш.Г. и Г.Р.Б.само за това,че им поискали документите за проверка.

Ф.С.М. отказал да се подчини на полицейското разпореждане,а приятелят му М.А.З. посегнал на служителите на закона с думите „боклуци,какъв си ти бе да ни искаш документите, да ни задържате,майка ви ще е…,ще ви пребием тука,ще ви убия…”.

В началото на февруари още двама гамени се изявиха и попаднаха в ареста за няколко денонощия.С.В.П. от Кърджали при полицейска проверка се държал грубо и арогантно като бутал полицейски служители. Нарушил обществения ред и предизвикал възмущението на присъстващите. Х.Г.Х. със средно образование, също проявил бабаитлък  като обиждал полицаи. И той търкал наровете в ареста.

  Безспорно най-много черни точки събра Е.Р.Р. Той е женен,с основно образование,работи. Няма противообществени прояви. На 19 септември 2014 г.в Охлювец,Кърджалийско се нахвърлил върху полицая В.Д.М. при изпълнение на служебните му задължения и му счупил единадесетото ляво ребро, нанасяйки му лека телесна повреда.Той посегнал и на спътника на В.Д.М-Б.Б.В.Заканил се с думите „Знаете ли аз работя в „Шанел”,утре ще видите какво ще се случи!”.

Е.Н.Р. получи условна присъда от 7 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини