Сесил Каратанчева отпадна още на старта в Оспри

Сесил Каратанчева отпадна още в първия кръг на турнира The Wilde Lexus в американския град Оспри, който е с награден фонд 50 000 долара. Българската тенисистка загуби с 1:6, 6:2, 4:6 от поставената под №3 Шелби Роджърс.

22-годишната американка, която заема 86-ото място в световната ранглиста, записа първата си победа в основна схема в турнир на WTA от началото на годината. Тя се намираше в серия от шест поредни отпадания в първи кръг, пет от които през 2015 г.

Роджърс влезе по-добре в днешния мач, проби рано и затвърди предимството си за 3:0. Каратанчева откри сметката си в четвъртия гейм, но нова серия от три поредни в полза на американката сложи край на първия сет.

Във втората част българската тенисистка спечели първото подаване на съперничката и поведе с 2:0. Роджърс веднага върна пробива, но Каратанчева взе следващите три гейма и при 5:1 сервираше за изравняване на сетовете. Тя не успя да го направи при свой сервис, но все пак с третия си пореден пробив приключи втората част.

Каратанчева обаче не съумя да пренесе предимството си от втория сет в третия. Българката допусна пробив в първото си подаване и изостана с 0:2. Тя успя да го върне и да изравни за 2:2, но Роджърс отново спечели подаването й и този път задържа аванса си до края.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини