Нови успехи за учениците от СОУ "Н. Й. Вапцаров"

Първи места от областния кръг на олимпиадиата по история и цивлизация спечелиха ученици от СОУ "Н. Й. Вапцаров". След постигнатия успех възпитаниците на школото за пореден път доказаха своята отлична подготовка. Дванадесетокласниците Шенол Юсеин и Есра Исмаил завоюваха първите две места в олимпиадата. Челни места заеха още учениците от VII клас Берай Сюлейман, Хелин Фейзула и Селен Алиева.

Имената на отлично представилите се увеличават с първенците на олимпиадата по биология и здравно образование. Първите три места сред седмокласниците в региона заемат, съответно Селен Алиева, Езги Хашим и Веселин Ликов. На математическото състезание „Европейско кенгуру“ шестокласничката Селин Исмаил зае първо място сред своите връстници с 120 точки.

На организираните „Ученически игри“ от спортния календар на МОН за 2015г. момчетата V-VII клас при СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ се представиха повече от блестящо. Те завоюваха първо място на областния кръг на състезанието по футбол. С още две купи се увеличи спортната слава момчилградското школо, след като отборите по хандбал за момичета VIII-X клас и за момичета XI-XII клас станаха областни първенци в своите възрастови групи. Те се класираха за зоналния кръг на „Ученически игри - 2015“ . И трите отбора ще представят област Кърджали на зоналния кръг, който ще се проведе през месец април в Хасково.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини