Криминалистът Ботьо Ботев: Трябва да разберем кое е детето

Криминалистът Ботьо Ботев коментира пред Нова тв, че най-важното засега в разследването на убитото дете, е да се разбере самоличността му.
Той подчерта, че за тази цел сега е належащо да се подаде максимална информация за детето- като белези и черти.

"Иначе от страна на криминалистите- колкото по-малко се говори за намереното дете, толкова е по-добре. Убиецът следи и гледа. Нали разбирате това? Колегите са изправени пред голямо предизвикателство. Ще има много анализи, но това е нужно. Трябва да се направи всичко възможно с призив към хората, обществото, да се установи самоличността на това дете. Ако това стане, случаят ще бъде решен бързо”, добави той.

Ботев добави, че доста пъти е работил по такива тежки престъпления, но е уверен, че колегите му ще направят всичко, за да разкрият извършителя.

„Предполагам, че самото убийство не е извършено на мястото, на което е намерено тялото”, каза още криминалистът.

Телцето на около 5-годишно момченце е било открито на 20 март в затворен куфар в района на софийското село Пасарел. По неофициална информация детето е било удушено.

От полицията отправят апел към социални институции, детски градини, съседи и близки за предоставяне на информация за дете в неизвестност.

Информацията е от изключителна важност за установяване самоличността на момченцето и за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление.

Всички, които разполагат с данни, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини