Сърница избира кмет на балотаж

Започна втори тур на частичните местни избори за кмет на най-новата община у нас- Сърница.
До балотажа достигнаха кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов и Неби Бозов от ДПС, каза председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Аки Пехливан.

На първия тур Бозов получи 45,37 на сто от гласовете, а Аликанов - 30,33 процента.

Избирателите в трите населени места в община Сърница са 4256.

Създадени са пет избирателни секции, като три от тях са в град Сърница, а в селата Побит камък и Медени поляни има по една.

Взети са мерки за нормално протичане на изборите

Предприети са необходимите мерки за нормално протичане на втория тур на частичните местни избори в община Сърница, съобщи говорителят на ОД МВР- Пазарджик.

Полицейски служители от управленията в Пазарджик и Панагюрище охраняват петте изборни секции.

Създаден е оперативен щаб, който е на терен и следи за координацията на силите при осигуряване на обществен ред, спокойствие и законност при протичане на целия изборен процес.

Сформирана е и група от експерти, криминалисти, охранителни и разследващи полицаи, която има за задача да реагира своевременно на подадени сигнали за купуване на гласове или груби нарушения на обществения ред. Всеки получен сигнал ще бъде незабавно докладван на дежурни прокурори в Районната прокуратура във Велинград и Окръжната прокуратура в Пазарджик, уточни говорителят.

След приключване на балотажа изборните материали ще бъдат съпроводени от полицейски служители до Общинската, а по късно и до Централната избирателна комисия.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини