Шон Пен играе наемен убиец в „Стрелецът”

Героят на Шон Пен доста напомня за последните роли на Лиъм Нийсън

Шон Пен тръгва по стъпките на Лиъм Нийсън в новия си филм „Стрелецът”. Вече се забелязва все по-отчетлива тенденция успешни и утвърдени холивудски актьори, които обаче са изпаднали в дупка в средата на кариерата си, да се обръщат към екшън филмите, и то точно към един специфичен вид екшъни, в които техните герои са основната движеща сила в сюжета и са преследвани от тъмното си минало.

След като тази формула работеше успешно за Лиъм Нийсън вече няколко години, актьорът обяви, че се отказва от този тип филми и е готов да продължи напред. Новата лента „Стрелецът” обаче показва, че Шон Пен лесно може да го замести.

Неговият герой доста напомня за персонажите на Лиъм Нийсън. Той е част от наемническа група, която убива министъра на минното дело в Конго по поръчка на международна компания.

Атентатът обаче води до хаос в страната и едва не избухва война. Героят на Шон Пен трябва бързо да се скрие, за да избегне отмъщението.

Години по-късно обаче той все още е преследван от демоните на миналото си. Той се завръща в Конго като част от неправителствена организация, но враговете му бързо го надушват и започва игра на котка и мишка.

Героят бързо трябва да открие кой се опитва да го убие, като за целта се свързва с другите наемници от групата и с бившата си приятелка. Сценарият е адаптация на роман на Жан-Патрик Маншет. Във филма участват още Идрис Елба и Хавиер Бардем

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини