Сценаристът на „Красив ум” направи продължението на „Дивергенти”

Кейт Уинслет отново е зла диктаторка в "Бунтовници"

Сценаристът на „Красив ум” Акива Голдсман стои зад продължението на научнофантастичния хит „Дивергенти”, което тръгва от днес по кината. Новата лента е създадена по втората книга от поредицата на Вероника Рот и носи името „Бунтовници”.

„Дивергенти” напомня по сюжет и мотиви за „Игрите на глада” и натрупа популярност след успеха на сагата за Катнис Евърдийн.

В антиутопичния свят, описан в „Дивергенти” и „Бунтовници”, хората са разделени на касти според своя характер и тези касти се борят за надмощие.

Когато навършат определена възраст, юношите се подлагат на изпитания, които да определят към коя каста ще принадлежат.

Съществуват обаче изключения – хора, които притежават качества за повече от една каста, и те създават проблеми за добре структурираната система. Именно тези хора са наречени „дивергенти”, тоест отклонения.

Главната героиня (Шейлийн Уудли) в сагата се числи към тази група. След като в първия филм тя откри своята необикновеност, в „Бунтовници” й предстои да започне борба срещу системата.

Тя вече е беглец и се укрива от жадния за власт лидер на управляващата фракция Джанин, в чието лице отново ще видим Кейт Уинслет.

Източник: http://www.novinar.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини