Кърджалийските медици:Мислехме как да оцелеем и помогнем,не за награди

Медиците ни с наградите

    Мислехме само как да оцелеем и спасим децата. Не мислехме за награди. Това споделиха при завръщането си от Министерски съвет ,наградените за себеотрицание д-р Филиз Абидин-Ахмет и акушерката Гюлай Хамид. Вчера на заседание на правителството лично премиерът Бойко Борисов ги поздрави за проявения героизъм по време на снежния ад в Кърджалийско.Той обяви,че медиците ни ще получат парични награди.Двете кърджалийки подчертаха,че са благодарни на обществеността за това,чее оценила техния труд. Те бяха лаконични. Не дадоха изявления и за софийските медии.В момент когато все още има хора в затруднено положение не искаме да коментираме наградите, казаха още д-р Абедин и акушерка Хамид.

Ще припомня,че час преди да влязат на заседанието на правителството,те бяха приети,заедно с д-р  Атанас Митков ,шеф на ЦСМП-Кърджали , от здравния министър Петър Москов и неговия заместник д-р Адам Персенски. Получиха Плакети на министерството на здравеопазването –златни.

Това е много голямо отличие и признание за центъра и двете ни колежки, сподели д-р Митков. Той посочи,че Министерството рядко присъжда тези отличия.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини