Отворено писмо в "Ню Йорк Таймс" от Венецуела до американския народ

Президентът на Венецуела Никола Мадуро, в центъра, на извънредната среща в президентския дворец Мирафлорес в Каракас, Венецуела, вторник, 17 март 2015 г. По време на срещата представители на 12 нации изобличават, както те ги наричат, опитите на Вашингтон да подкопаят Мадуро с неотдавнашното решение за санкциониране на Венецуела, властите на която са обвинени в нарушаване на човешките права по време на антиправителствените демонстрации миналата година.

Венецуелските власти публикуваха на цяла страница в "Ню Йорк Таймс" отворено писмо "до народа на САЩ", в което отново се противопоставят на официалната политика на Вашингтон срещу Каракас.

Писмото е със заглавие "Венецуела не е заплаха", като се има предвид позицията на американския президент Барак Обама, който я определи като такава за националната сигурност заради неспазването на човешките права.

На Каракас бяха наложени санкции, които управляващите осъдиха и предприеха ответни действия. Опозицията във Венецуела ги призова да не отклоняват вниманието на населението от реалните икономически проблеми и да не заблуждават хората, които са наясно защо са наложени санкциите.

В писмото се казва, че тези мерки са били осъдени от всички латиноамерикански държави, както се и призовава администрацията на Обама да се въздържа от подобни "враждебни и едностранчиви действия, които противоречат на международното право и спазването на суверенитета."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини