Паисиевци на първите места в олимпиадата по информационни технологии

Областиният кръг на олимпиадата по информационни технологии се проведе на 12 март 2015 година в СОУ „ Отец Паисий“. Тя бе открита от г-жа Цветанка Границка – старши експерт от РИО на МОН, град Кърджали. Г-жа Границка пожела успех на всички участници, като изрази надежда, че кърджалийските ученици отново ще бъдат в челната тройка при участието си в Националната олимпиада.

Паисиевци са първенци в Областния кръг на олимпиадата по информационни технологии.
С най-добри резултати за одобрение от национална комисия се класират: Георги Дичев ( 8 кл.) -с научен ръководител г-н Петър Петров с проект „Лаптоп или..“ в направление Уеб сайт; Любослав Карев и Александър Момчев( 10 кл.)- с научен ръководител г-жа Мария Гьошева в направление Мултимедийни приложения с проект „ Музиката в мен“; Момчил Траянов и Стоян Гавазов (7 кл.)- с научен ръководител г-жа Светла Чаушева с проект „ Българо-английски разговорник“ в направление Мултимедия; в направление Приложни програми г-жа Светла Илчева е научен ръководител на два проекта, първият е свързан с учениците от 12 клас Николай Илиев и Атанас Божинов с „ ТЕРМО WM“ , Милица Гечева и Доротея Гълбачева от 9 клас се представят с проекта „ Играй с Цветко“; в същото направление с научен ръководел г-жа Атанаска Мишонова, зрелостниците Валентин Ямалиев и Димитър Асенов успешно защитиха проекта си„ Маратон“.
Олимпиадата по информационни технологии се провежда в три кръга – общински, областен и национален. За участие в нея се допускат всички ученици от V до XII клас, които участват в две състезателни групи – едната от V до VIII клас и другата от IX до XII клас. Освен различните възрастови групи, проектите се представят в различни направления – Уеб сайт, Мултимедийни приложения, Мултимедия и Приложни програми.Учениците представят собствен проект под ръководството на научни ръководители.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини