Министър Павлова:Водата тече към Кърджали, първите къщи са водоснабдени

Министър Павлова обяви:водоснабдяването е възстановено

Водата тече към Кърджали, първите количества пречистена живителна течности злязоха от Пречиствателната станция и вече са в домовете на кърджалийци. Както обещахме тежката авария е отстранена за 24 часа. Това заяви пред журналисти в Кърджали министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Та инспектира Пречиствателната станция и на място се запозна със зареждането й с вода от магистралния водопровод. В ранния следобед целия град ще има вода. Жителите на Кърджали не трябва да се безпокоят ,каза още министър Павлова.Тя отхвърли спекулациите в някои медии , че за Кърджали се задава нова водна криза. Припомни за аварията през февруари,когато също бе прекъснат магистралния водопровод и подчерта, че причините са в свлачищните процеси. Проблемът не е само за Кърджали.Активираните свлачища увреждат водопроводи на много места в страната, тъй като мрежата е остаряла , каза още министър Павлова.

Шефката на регионалното ведомство похвали екипите на „В и К“ за експедитивността с която са отстранили тежката авария.Р аботиха тридесет души без почивка. Успяхме да вкараме и две машшини.Резултатът е видим,подчерта Лиляна Павлова. Тя отбеляза,че водата излизаща от Пречиствателната станция отговаря на държавните стандарти и е годна за пиене в болници,училища и детски градини.

Министър Павлова похвали Кърджали затова , че има вече готова водна асоциация. Областният управител като неин председател е в готовност за внасяне на проекти за водни цикли за новия програмен период. Кърджалийска област е е дна от 16 области с такава готовност от всички 28 в страната.

Министър Павлова , каза,че Междувдомствената комисия за подпомагане и възстановяване ще отпусне средства за свлачища които не са действащи .В моментатова в Сипей е активно и се наблюдава.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини