Владимир Щърбанов e новият изпълнителен директор на летище Пловдив

Новият изпълнителен директор на "Летище Пловдив" ЕАД е Владимир Щърбанов. Той беше избран от борда на директорите на летище Пловдив за изпълнителен директор, след като досегашният ръководител Иван Карнабитов освободи поста по собствено желание.

Владимир Щърбанов е завършил Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност "Икономика и организация на въздушния транспорт". Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007 г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания "Балкан", където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел "Информационно обслужване", а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията.

От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан.

През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО "ТАТ-АВИА", като заема поста до 2012 г.

През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини