Най-тежко остава положението в Ардино

На 90% е разчистена републиканската пътна мрежа в област Кърджали.

В момента се работи по третокласните пътища, които се разчистват и разширяват. Проблем създават многото паднали дървета, които затрудняват снегопочистването.

Работят екипи както на Пожарна безопасност, така е създадена организация и от Горските стопанства, като е наета техника и от дърводобиващите фирми.

Областният управител на Кърджали Илия Илиев съобщи, че се надява разчистването на републиканската пътна мрежа да приключи днес. След това всичката снегопочистваща техника, която е на територията на областта, ще се насочи към разчистването на общинската пътна мрежа.

При обявено бедствено положение кметовете на общини могат да привлекат всичката налична техника на фирмите, като освен снегопочистващата фирма, това са и строителни фирми.

Обстановката остава най-тежка в Ардино. В момента работят и екипи на Енергийния системен оператор, за да отстранят авариите в електрозахранването и да се възстанови електрозахранването на Ардино. Засега това е единствената община без ток в областта.

57 екипи на EVN работят на територията на областта за отстраняването на повредите в малките населени места. Има около 80 паднали стълба, които трябва да се възстановят.

Комуникациите се очаква да се възстановят след като се отстранят авариите в електропреносната мрежа.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини