В момчилградски села доставят хляб за близо 500 души с високопроходим автомобил

Над 80% от пътищата от общинската пътна мрежа вече са отворени за движение, включително и за микрорайоните Звездел и Нановица, съобщават от община Момчилград. Засега непроходими остават пътищата за селата Чомаково, Момина сълза, Биволяне, Джелепско, Горско Дюлево, Конче, Сенце и Седефче. Селата не са заредени с хляб и храни от първа необходимост. До края на деня с високопроходима машина община Момчилград ще осигури доставка на хляб за близо 500 души.
Всички училища в община Момчилград и детските градини в селата остават затворени и утре, 11 март, заради лошите метеорологични условия. Заповедта е издадена от кмета на общината Акиф Акиф. Информиран е и Регионалният инспекторат по образованието в Кърджали. Заповедта е във връзка с указанието на областния управител Илия Илиев за опазване живота и здравето на учащите в засегнатите от обилните снеговалежи райони. Утре ще работят единствено обединените детски заведения и яслите в общинския център.
Общинският кризисен щаб в Момчилград предлага извънредната ваканция в учебните и детските заведения да бъде удължена до края на седмицата. Решението ще бъде взето от министъра на образованието и науката. Обявеното в неделя бедствено положение засега остава. Основният проблем е липсата на електрозахранване в повечето населени места, включително и в части на града. Кризисният щаб продължава да бъде в непрекъсната връзка с кметовете на населени места.

Със зелен цвят са маркирани проходимите пътища на територията на община Момчилград, с червен цвят са отбелязани пътищата, които остават затворени за движение.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини