БСП вини управляващите, че използват безцелно хеликоптер над Кърджали

Ръководството на Общинския съвет на БСП – Кърджали изразява възмущение от проведената вчера акция на управляващите на фона на човешките страдания, причинени от снежния ад на територията на област Кърджали. Полетът на вертолета с всичките му технически характеристики и наличен персонал безспорно е важно събитие и необходима реакция в създалата се ситуация, но с приоритет би следвало да бъде оказването на първа и неотложна помощ на хората, бедстващи в блокираните райони. Доставянето на хранителни продукти, медикаменти и спешен транспорт по тези места трябва да бъде първостепен ангажимент на властимащите и може да се извърши със същата техника, с която разполагат Военновъздушните сили и в случая е използвана само за заснемане на пораженията, нанесени на електропреносната мрежа. В разпространеното съобщение на Министерството на отбраната, широко отразено от медиите, не става ясно какви са последствията от проведената акция и защо именно е необходимо тя да бъде извършена с приоритет пред всичко останало. При наличие на две най-бедстващи области в страната държавните ресурси могат целенасочено да бъдат използвани по-активно в региона, например с осигуряване на още един хеликоптер за снабдяване на населението.
Настояваме за по-адекватни действия от страна на кризисния щаб към Областния управител на Кърджали, в които грижата за обикновения човек да бъде водеща. Настояваме за яснота относно последствията от проведените вече дейности. Напомняме, че структурите на Гражданска защита бяха закрити и наличната там верижна техника е обречена на безстопанственост.
Напомняме, че проблемите са не само, за да се снимаме с тях, а да ги решаваме реално и в полза на хората. Това съобщава пресцентъра на местната структура на БСП.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини