Тунджа е преляла при Елхово, още общини обявиха бедствено положение

Река Тунджа е излязла от коритото си при град Елхово и части от града са били наводнени.

Измерените стойности тази сутрин са били с един сантиметър под критичното ниво от четири метра. Затворен за движение е пътят Елхово - село Трънково, предаде агенция "Фокус".

За високи подпочвени води и залети земеделски площи съобщават и от община Тунджа. В почти всички села по поречието на река Тунджа има наводнени мазета и приземни етажи. Освен това са се изсипали количества от 50 до 100 л. кв. м.

В Ямбол нивото на реката бележи лек спад за последното денонощие. Измерените стойности тази сутрин са 4 метра и 30 см, което е с около 15 см по-малко от вчера. Критичните стойности на река Тунджа за Ямбол са шест метра.

Община Батак обяви бедствено положение, съобщи за БТА директорът на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Иван Панайотов. Причината е липсата на електричество и голямата снежна покривка, която на места е повече от метър, посочи Панайотов.

Батак е третата община в област Пазарджик - след Велинград и Сърница, която обявява бедствено положение заради продължаващия снеговалеж.

Ситуацията е критична и много динамична, каза областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. По думите му се полагат всички усилия да се нормализира положението.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини