Илия Илиев иска военен хеликоптер за авариите

Областният управител Илия Илиев поиска хеликоптер от министъра на отбраната, който да извърши оглед на авариралите ел. съоръжения, до които няма достъп. През последните няколко дни в областите Кърджали, Хасково и Смолян излязоха от строя общо 36 електропровода. 10 аварийни екипа от страната бяха изпратени на помощ в региона. Част от щетите вече са отстранени и захранването на помпените станции е възстановено. На много места обаче подходите до стълбовете са блокирани и не е възможно да се установи точната повреда. Най-тежко е положението в община Ардино, където роторните снегорини са работили цяла нощ и продължават да пробиват по трасето.

Обстановката в Кърджалийско остава кризисна. Тази сутрин общо 285 населени места осъмнаха без ток. В други сто, електрозахранването вече е възстановено. През последното денонощие екипите на „Пожарна безопасност и спасяване на населението“ са се отзовали на 30 сигнала за произшествия – отстранявали са паднали дървета, препречили пътните артерии, и са транспортирали болни хора до здравни заведения. Няма ток в Ардино, Черноочене и Кирково /с изключение на район Бенковски/. В Джебелско и Крумовградско само в общинските центрове има електричество, в Момчилград – без ток са 29 населени места, в Кърджали – четири.  Спряно е водоподаването в пет населени места в Кърджали, 29 в Момчилград и на цялата територия на Черноочене и Крумовград.

Продължава разчистването на пътя Крумовград-Хасково /през Студен кладенец/, Кърджали-Хасково през Черноочене  е проходим за леки коли с вериги, товарните се пренасочват през с. Мост, Момчилград – Крумовград през Звездел е с ограничение за машини до 5 т, трасето Кърджали-Маказа е разчистено. Остава затворен пътят Кърджали-Асеновград през Паничково. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини