Кърджали в снежен капан,фирмите не смогват да почистят

Кърджали попадна в снежен капан, въпреки предупрежденията за червен код и декларираната готовност на фирмите да го почистят. Улиците на града са в безобразно състояние. Кишата затруднява движението на автомобилите и не дава никакъв шанс за придвижване на пешеходците.

Тези,които трябва да почистят града се оправдават с големия снеговалеж. За последните часове в Кърджали е натрупала снежна покривка от 27 см, която успя да парализира града. За последните 24 часа падналите вълежи са 97 литра на квадратен метър.

  Още от снощи подстъпите към града бяха блокирани. Към 19,30 часа тирове затвориха пътя за Хасково през Черноочене. Десетки коли пренощуваха при бензиностанцията на „Лукойл” заради липса на вериги.

Тази сутрин не бе почистен пътя за Момчилград. Трафикът бе силно затруднен.Входът откъм Момчилград през Веселчани дълго време бе почти блокиран от снега.

В центъра на града , улиците чисти общинската фирма „Озеленяване,чистота и благоустройство”. Пуснали сме от сутринта четири машини. Работят и хора. Има счупени клони,опитваме се да освободим дърветата от мокрия сняк,заради опасност от строшени клони, каза за Кърджали бг вести управителят на ОЧБ Раид Идриз.

Управителят на фирма „Зауба”Николай Недялков,който отговаря за почистването на тротоарите, заяви,че хората му са навън от 5,30 сутринта.Ще ги пусна следобед да си починат и пак ще ги извадя вечерта, гарантира Недялков.

 От „Титан –Клинър”чистят парковете. Хората им бяха готови още в 10 часа с прокарването на алеи за пешеходци.

Най много сняг до 11 часа бе паднал в Токачка, Крумовградско. Там снежната покривка достигна 68 см. В Кирково дебелината й е 40 см.,а в Бенковски-29 см.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини