Спасители превозиха родилка от Джебелско и болен на хемодиализа от Ябълковец

Осем екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали и полицейски сили продължават да реагират на сигнали за произшествия вследствие на усложнената обстановка в областта поради силния снеговалеж. Към настоящия момент няма бедстващи хора по пътищата.

За по-малко от денонощие над 60 са сигналите за помощ. Спасителни екипи на пожарната са транспортирали родилка от джебелско село до болницата в общинския център и болен на хемодиализа от село Ябълковец. Отстранено е било паднало дърво върху лек автомобил в Кърджали и разчистен съборен навес за животни в село Петлино.

26 са повикванията са паднали дървета по пътищата, обработени от екипи на пожарните служби в областта. Действията по разчистването продължават и към момента. През цялата нощ спасителите са реагирали на сигнали за закъсали автомобили по пътя Черноочене-Кърджали, в районите на селата Черна скала, Чилик, Рани лист, Чифлик, Вранско, край ТК „Белите брези”. От преспите са изтегляни леки, товарни автомобили и бусове.

Около 10 са сигналите за паднали кабели, след които екипи на пожарните служби са обезопасили местата до пристигане на специалисти от Електроразпределителните дружества.
За цялата област Кърджали е въведено ограничение на движението на товарни автомобили и за леките автомобили е задължително движението с вериги. Полицията отново предупреждава водачите на МПС да не предприемат пътувания в област Кърджали поради рискове от произшествия и аварийни ситуации, съобщиха от Регионалниян пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини