Искат нов ремонт на пътя до сп.Джебел,областният натиска фирмата изпълнител

Фахри Идриз и Илия Илиев

Областният управител Илия Илиев ще задейства гаранцията за пътния участък  Кърджали-сп.Джебел, който бе ремонтиран по време на управлението на кабинета „Борисов 1”. Той ще настоява фирмата изпълнител Интегрирани пътни системи да приведе шосето в годен за експлоатация вид. Сега две години след пускането му в действие то е осеяно с дупки.

Това стана ясно на среща инициирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България -клон Кърджали с губернатора в комплекс „Меаца”.Областният управител оповести това си решение по повод запитване на членове на конфедерацията за подобряване на инфраструктурата на областта в навечерието на новия туристически сезон.

На конкретен въпрос за евентуален ремонт на пътя Кърджали-Смолян, който свързва нашите културно- исторически забележителности с курорта Пампорово и е част от туристически маршрут, областният управител отговори, че за тази година такъв ремонт не е предвиден. Той обаче ще предложи пред Агенция „Пътна инфраструктура” да го включи в плановете си за следващата година.

 За тази година до лятото трябва са се извърши изкърпването на участъка до сп.Джебел и рехабилитация на бул.”Беломорски” от колелото на Автогарата до изхода за Пловдив. Трасето е много натоварено и ремонтът не търпи отлагане, сподели губернаторът.Той също така каза,че приоритет за тази година е и ремонт на пътя Хасково –Кърджали през Мост в участъка на територията на нашата област. Той е силно увреден от тежкотоварните камиони, които преминават през него.Ще припомним, че движението на тежките машини бе отбито преди години по този път, заради серията катастрофи на входа на Кърджали при Детелината на смъртта.

 Председателят на КРИБ-Кърджали инж.Фахри Идриз благодари на областният управител за ангажираността му за инфраструктурата на региона, която според него е основна предпоставка за развитието на туризма.

Това съобщиха от  КРИБ-Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини