Община Кърджали иска от държавата пари за пострадалите къщи в Сипей

Община Кърджали прави постъпки пред държавата за компенсиране и подпомагане на жителите от село Сипей, чийто къщи пострадаха от активизирало се свлачище. Общината настоява само за възстановяването на срутената къща на едно от семействата държавата да отпусне 80 000 лева. За другите домове сумите са по-малки, заради по-малките поражения. Предложенията ще бъдат внесени в Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет. Това съобщи пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис. Той припомни, че общината също не стои безучастна към трагедията на жителите на Сипей. По негово предложение Общинския съвет гласува помощи за пострадалите .Най-голямата сума-3000 лева е предоставена на семейството, загубило дома си.

Кметът каза също, че всички собственици на пострадали къщи са настанени в общински жилища и засега битовите им потребности са задоволени.

  Обмисляли сме възможността домове да бъдат изградени далеч от свлачището, но тя на този етап е неосъществима, каза още градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини