Млади червенокръстци дариха усмивки на посетителите на Дневния център

Мартеници и детски книжки дариха младите червенокръстци от отряд „Надежда” към ПГ „Св. Св. Кирил и Методий” на Дневния център за деца с увреждания „Дъга”. Това не е първата подобна инициатива на младите хора, в която да даряват социалното заведение. Дни преди новогодишните празници отрядът посещава връстниците си и ги изненадва с лакомства и детски играчки. Традицията ще продължи и занапред, като за Великден ще им приготвим козунаци и заедно ще боядисваме яйца, споделиха от червенокръсткия отряд.

„Мисля, че положихме основите на дълго и сърдечно приятелство. Трябва да правим всичко възможно, за да им даряваме повече усмивки. Вярвам, че и много наши съграждани подкрепят инициативите ни и са съпричастни със съдбата на децата“, каза Ахмед Димов, координаторът на БМЧК в ПГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Изключително сме благодарни и признателни за жеста на младите червенокръстци, заяви директорът на дневния център Ваня Петрова, като пожела нови срещи и съвместни инициативи.

За поредна година "Технополис" - Кърджали направи дарение на Дневния център "Дъга". От своя страна децата подариха ръчно изработени мартеници, които ще бъдат раздадени на клиентите на търговската верига. Екипът на дневния център благодари на благодетелите за духовната и материална подкрепа и им пожела да запазят своята човечност, милосърдие и вяра в доброто.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини