Огнян Иванов:Бюджет 2015 е като коледна картичка, много пожелания малко полза

Като Коледна картичка с пожелания определи представения за гласуване днес бюджет на община Кърджали за 2015 г. общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов. Той подчерта за пореден път големите задължения на общината ,възлизащи на 13,5 млн.лева ще доведат до там, че тя няма да може да изпълнява местните си дейности. Не виждам нито един усмихнат кърджалиец от обещанията на кмета, те продължават да вървят по дупките и в тъмнина,посочи общинският съветник от опозицията. Според Кьльо Ангелов ,съветник от ГЕРБ кърджалийци са се примирили и затова не участват в обществените обсъждания на план-сметката за 2015 г.

Бюджетът е като лабиринт. Общинските съветници трудно се оправят в в него,посочи съветничката от ДПС Елван Гюркаш.

Кметът Хасан Азис подчерта в представянето на бюджета, че той ще възлезе на 39 млн.лева и заедно с 31 млн.лв., които ще дойдат от еврофондовете ще достигне до декември сумата от 70 млн.лева. Това е бюджет на отговорностите. ГЕРБ не пожелаха да поемват отговорност, като упорито отказват да им представя план-сметката при това в техния офис, категоричен бе градоначалникът.

По повод препоръките за светли улици, той посочи,че през годината ще бъда привлечени евросредства за енергоспестяващо осветление на 10 села и 58 улици в Кърджали. Ще бъде направено и насочващо осветление на пешехосдните пътеки по „Беломорски“ и „Първи май“ по трасето за Маказа, за което настоя независимия общински съветник Марин Мухтаров.

Бюджета ще бъде и социално ориентиран. Ще развиваме социални дейности и няма да качваме налозите, подчерта кметът.

Бюджетът бе приет с гласовете на ДПС.БСП се въздържаха,а ГЕРБ гласувааха против.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини