Новият флагман на HTC ще има 20 МР камера

Следващото поколение на флагмана на HTC - HTC One M9, най-вероятно ще използва камера с 20 МР сензор. Компанията е решила да се откаже от опитите си да наложи технологията Ultrapixel като алтернатива и се връща към традиционните сензори, съобщава онлайн изданието The Verge.

То се позовава на нова информация за спецификациите на М9, която се е появила преди официалното представяне на устройството. Очаква се то да бъде показано на 1 март в самото начало на Mobile World Congress в Барселона.

Според данните новото поколение на смартфона ще използва 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810 с тактова честота 2GHz, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. На разположение ще има и слот за microSD карти.

Камерата на гърба ще е 20 MP с двойна LED светкавица. Сензорът на предния панел пък ще е с Ultrapixel технология, еквивалент на 4 МР. Операционната система е Android 5.0 Lollipop и както винаги, върху нея е инсталиран интерфейсът Sense на HTC. Този път в неговото седмо поколение.

Като цяло M9 запазва дизайна на корпуса непроменен спрямо предшествениците си. Новостите са минимални. Дисплеят отново е 5-инчов с Full HD резолюция и не се очаква да има версия с 4К екран. Според изданието MobileGeeks вградената батерия на телефона ще е с капацитет 2900 mAh. Очакват се и два нови цвята на корпуса - комбинация между златен и сребърен, както и нов сив нюанс,.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини