Багдасаров:Гответе по 20 бона на семейство за да плащате новия дълг!

По 20 000 лева ще плаща за следващите 30 години тричленно семейство в България, ако правителството вземе искания заем от 16 млрд.лева. Срещу кредита за три десетилетия ще трябва да изплатим 48 млрд лева с лихвите. Това е огромна далавера, заяви пред журналисти в Кърджали членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров. Според него в момента държавата няма нужда от повече от 4,5 млрд заем. Искат да ни вкарят в яма, от която няма излизане,каза още Багдасаров. Той припомни за протестите на млади и стари в Кърджали и каза, че те ще продължат в цялата страна. В момента се готви протестен митинг в столицата.

Багдасаров раздаде символични банкноти с лика на финансовия министър Владислав Горанов и с номинал от 10 000 лева.

Още когато гръмна барута на КТБ бе ясно накъде ни тласкат. Логично е да си зададем въпроса защо ни тикат да вземем заем от четири определени банки. Ясна връзката на на някои от управляващите с тях.

Милан Миланов , председател на групата съветници на БСП в местния парламент го допълни, че управляващите цакат българските банки и пенсионни фондове, в които има свободен финансов ресурс за закупуване на държавни ценни книжа по дълга.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини