Навиците, които съсипват красотата

Най-добрият съвет, който може да се даде за красотата е, че трябва да се постига баланс.

Многобройните съвети за ежедневната рутина, които дават ефект, често могат да се окажат най-големите капани.

Резултатите при прекаляване с каквото и да е никога няма как да бъдат добри. До голяма степен обаче, сами не осъзнаваме какви грешки допускаме с иначе толкова полезни навици.

Представяме ви списък с най-честите ежедневни дейности по красотата, с които по-скоро си вредим, отколкото да си помагаме.

1. Прическа

Твърде стегнатите конски опашки, кокове и каквито и да било прически са много вредни за косата. Освен, че накъсвате косъма, вие го опъвате от корен – причина за голямото количество падане на косата. Вместо да залагате на стегнат ластик, който да прибере стърчащите косъмчета, използвайте алтернативни варианти. Като лак за коса, например.

2. Четка за зъби

Добре е да миете зъбите си след всяко хранене и задължително сутрин и преди да легнете да спите. Няма проблем с честотата, с която го правите, но има значение как точно четкате зъбите.

Ако сте твърде агресивни, в опита си да премахнете всички остатъци храна, по-добре спрете. Вредата, която може да нанесете е напълно премахване на зъбния емайл, което да повиши чувствителността и възможността за честа поява на проблеми и кариеси.

3. Педикюр

Независимо колко чист и невероятен ви се струва козметичният салон, педикюрът не е напълно безопасен. Коварната процедура крие риск от гъбични инфекции, които често остават върху инструментите и след като са дезинфекцирани. Най-добре е да поддържате краката сами у дома, освен ако не искате да си тръгнете от салона с много повече от просто няколко декорации върху краката.

4. Пинцети

Винаги е добре да поддържате добра хигиена на всичките инструменти за красота. Като започнете от пила за нокти, нокторезачка, ножички, четки за коса и така нататък. Опасното при пинцетите е, че пренасяте бактерии директно върху наранена повърхност на кожата. Може да се наложи да лекувате опасни инфекции и да имате много по-сериозни проблеми от две косъмчета на веждите.

5. Витамини

Приемът на ежедневната необходима доза витамини е изключително важен. Така поддържаме здрави ноктите, косата и кожата. Ако завишавате количеството на витамин B3, рискувате кожата ви да потъмнее, тъй като се получава свръхпроизводство на мелатонин.

Тук не става въпрос само за хранителните добавки, които взимате под формата на хапчета, ами дори и за соковете и фрешовете. Консумацията на чаша и половина сок от моркови, например, рязко повишава горната граница на витамин А и бета-каротин – причини за косопад и поява на оранжев нюанс на кожата.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини