Зачестяват посегателствата срещу полицаи в Кърджалийско, наред с псувни и строшени ребра

Зачестяват посегателствата срещу полицаи в Кърджалийско. Само от началото на тази година трима са осъдените гамени посегнали на служителите на закона. В края на миналата година има още един осъден. Обикновено бабаитите отнасят административни наказания-глоба, тъй като сключват споразумения с Районна прокуратура в Кърджали.

Обществено възмущение предизвика случаят в Пчеларово, когато двама жители на съседната Хасковска област се нахвърлиха върху полицаите от Кърджали П.Ш.Г. и Г.Р.Б.само за това,че им поискали документите за проверка.

Ф.С.М. отказал да се подчини на полицейското разпореждане,а приятелят му М.А.З. посегнал на служителите на закона с думите „боклуци,какъв си ти бе да ни искаш документите, да ни задържате,майка ви ще е…,ще ви пребием тука,ще ви убия…”.

В началото на февруари още двама гамени се изявиха и попаднаха в ареста за няколко денонощия.С.В.П. от Кърджали при полицейска проверка се държал грубо и арогантно като бутал полицейски служители. Нарушил обществения ред и предизвикал възмущението на присъстващите. Х.Г.Х. със средно образование, също проявил бабаитлък  като обиждал полицаи. И той търкал наровете в ареста.

  Безспорно най-много черни точки събра Е.Р.Р. Той е женен,с основно образование,работи. Няма противообществени прояви. На 19 септември 2014 г.в Охлювец се нахвърлил върху полицая В.Д.М. при изпълнение на служебните му задължения и му счупил единадесетото ляво ребро, нанасяйки му лека телесна повреда.Той посегнал и на спътника на В.Д.М-Б.Б.В.Заканил се с думите „Знаете ли аз работя в „Шанел”,утре ще видите какво ще се случи!”.

Е.Н.Р. получи условна присъда от 7 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини