Общинският съвет прие най-високия бюджет в историята на Момчилград

Общинските съветници единодушно приеха бюджета на община Момчилград за 2015 година. Общата финансова рамка е в размер на 10 312 632 лева, като увеличението спрямо миналата година е с повече от 531 130 лева от първоначално заложените средства.

През тази година ще бъдат завършвани проектите за строителството на трите спортни съоръжения в града – стадион „Родопи“, спортна зала „Родопи“ и многофункционалния спортен комплекс и изграждането на пътната връзка с международния път за ГКПП „Маказа“. Община Момчилград вече е на финална права към постигането на целта си за водоснабдяване на всички села и махали. Образованието се очертава основен приоритет с отпуснати средства в размер на 3 566 707 лева, което представлява почти 35 на сто от целия бюджет.

Общинска администрация има готовност за предстоящия програмен период 2014-2020 с редица идейни и работни проекти. През очертаващата се нулева 2015 година ще се реализират проекти по програма „Красива България“ за благоустрояване на общинския център и останалите населени места.

„При разработването на бюджета сме се постарали да не залагаме т. нар. „кухи обеми“ в приходната част, а тя да бъде реално изпълнима и максимално напрегната. Усилията ще бъдат насочени за спазване на строга финансова дисциплина както в рамките на бюджета на общината, така и в бюджетите на второстепенните разпоредители“, заяви главният финансист на община Момчилград Мерал Мехмед.

„Бюджетът за 2015 г. е реален и изпълним. Публичността при извършването на плащанията и целесъобразността на изразходваните средства са налице. Радостно е, че при заложени близо 800 хил. лева капиталови разходи за изминалата 2014 г. имаме увеличение в размер на 2,5 млн. лева“, посочи председателят на Постоянната комисия по законност, обществен ред и административно обслужване на населението Фахри Муса.

Той поздрави администрацията за усърдната работа през изминалата година и пожела положителните финансови резултати да продължат с ново, за да се повишат още повече грижите за местното население.

„Оценяваме високо работата на общинския съвет. Одобрението на голяма част от предложенията на администрацията от страна на съветниците е особено радващо за нас. Като кмет съм горд с това, че откакто Момчилград е със статут на община, разполага с такъв висок стартов бюджет. Отново ще се стремим всеки един жител на община Момчилград, независимо в кое село или махала се намира, реално да усети предоставяните услуги за подобряване качеството на живота му“, подчерта кметът Акиф Акиф.

Той каза още, че през тази година община Момчилград ще заложи за подобряване и модернизиране на образователната система за социалното и личностното развитие на децата. „Ще продължаваме да инвестираме в бъдещето на децата ни и да подпомагаме морално и финансово учебните и детските заведения. Целта ни е да обновяваме материалните им бази, за да осигурим качествено образование на следващите поколения “, отбеляза градоначалникът.

Общинският съветник от БСП Сашка Тръпкова и бивш директор на ПГТХВП „Св. Св. Кирил и Методий“ приветства идеята на община Момчилград да предостави помещение на гимназията за провеждане на практични занимания.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини