Бивш кмет на Момчилград е първият данъкоплатец за 2015 г.

85-годишният Димитър Христозов е първият данъкоплатец на община Момчилград за 2015 г. Тази сутрин в 8,30 часа възрастният мъж първи почука на вратата в отдел "Местни данъци и такси", за да плати накуп данъците си за недвижим имот и за такса битови отпадъци.

Миналата година се издължих към хазната в следобедните часове на първия ден от данъчната кампания, а сега реших да го направя още рано сутринта. Редовно ползвам отстъпката от 5 процента и предпочитам да бъда коректен към общината. Доволен съм от предоставяните услуги и мисля, че е редно да изплащам своите задължения“, заявява 85-годишният Христозов. Той е бивш кмет на Момчилград в периода 1958 – 1969 г./Председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет/. Тогава е построена общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ и се полагат основите на градския парк в центъра на града. Щастлив е, че започнатото от него дело за откриване на болница, която да предоставя медицински услуги на гражданите, днес се развива и модернизира с усилени темпове.

От отдел „Местни данъци и такси“ благодариха на първия данъкоплатец за 2015 г. за отговорната му гражданска позиция към общината и държавата. Той получи различни подаръци с логото на община Момчилград.

Данъчната кампания в Момчилград започна на 16 февруари, като по този начин гражданите ще имат повече време за ползване на отстъпка от 5%. Досега обикновено данъчната кампания започваше около 1 март. Отстъпката ще важи до края на месец април.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини