Ръцете издават от какви болести страда човек

Не е тайна, че между отделните части на тялото съществува определена зависимост. Ръцете издават от какви болести страда човек.Ако приемем, че очите са огледало на човешката душа, то вероятно сте чували, че когато някой орган страда, той подава сигнали до друга част на тялото.Такива части са ушната мида, стъпалата на краката. Оказа се, че и ръцете имат аналогични функции.Ако разгледате внимателно ръцете на един човек, можете да получите информация какви болести го тормозят.

Ето някои разяснения:

 1. Ако кожата на ръцете на един човек има жълтеникав цвят, това е индикация за проблеми с жлъчката и с черния дроб. Наличие на анемия също.

 2. Ако кожата е червеникава – отново може да се касае за проблеми с черния дроб.

 3. Ако по кожата на ръцете има белезникави жилки, човекът страда от проблеми с вегетативната нервна система.

 4. Бяла кожа, която се бели или се лющи – недостиг на витамините D и А.

 5. Ако ръцете са хронично студени, възможно е да имате нарушено кръвообръщение и трябва да наблегнете на приема на млечни и местни продукти.

 6. Влажни длани – проблеми със сърцето.

 7. Влажни китки – проблеми с щитовидната жлеза.

 8. Когато последната фаланга на пръстите – където са ноктите и от долната страна, са червени – проблеми с вашата храносмилателна система.

 Не подминавайте подобни отклонения от нормалния цвят на кожата на дланите и ръцете ви. Ако забележите нещо различно, потърсете лекар.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини