Миков: България не бива да бъде въвличана във войната в Украйна

Позицията на БСП е на първо място позиция за мир. България не бива да бъде въвличана във военни действия в Украйна. Много се надявам, че споразуменията от Минск ще се изпълняват, че ситуацията в Украйна ще излезе от военната си фаза.
Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Видин, където взе участие в антивоенен протест.

"България трябва да има своето ясно и отчетливо място във всички европейски действия и решения. Трябва да има ясна позиция на българското правителство",подчерта той.

Председателят на БСП допълни, че позицията срещу войната се заявява в градовете в цялата страна, където хората искат мир, постепенно нормализиране на отношенията, в които България може да развива нормални културни, търговски връзки с Русия. Необходима е европейска солидарност за загубите на България, която страда от санкциите срещу Русия и от контрасанкциите на Русия срещу ЕС, посочи Миков.

На журналистически въпрос какво може да направи страната ни, лидерът на БСП поясни, че това може да стане като заявим в Брюксел ясно своята позиция на страните от Югоизточна Европа, когато се обсъждат тази въпроси в Европейския парламент, Европейската комисия и съответните съвети. "Искаме солидарност и с българите в Украйна, защото в момента те страдат и България трябва да бъде в тяхна подкрепа", каза още Миков.

В протеста пред областната управа във Видин участваха членове и симпатизанти на БСП, сред които и народният представител Филип Попов, представители на гражданското сдружение "Видин", на Славянското дружество в България и на живеещата в града руска общност.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини