Арда препъна ЦСКА след петгеймова битка в Кърджали

Волейболистите от Кърджали надиграха червените с 3:2

Мъжкият отбор на Арда (Кърджали) победи като домакин ЦСКА (София) с 3: 2 (23:25, 25:21, 27:25, 24:26, 15:10 ) в мач от четиринадесетия кръг на Суперлигата, игран в кърджалийската зала Арпезос.

Въпреки крайния успех тимът от Кърджали спечели само две точки, като даде 1 точка на съперника. Така волейболистите на Арда запазват седмо място във временното класиране, със осем победи, седем загуби и актив от 25 гочки. Съставът на ЦСКА е на пето място със същото съотношение - осем победи и седем загуби, но с 26 точки. Тази позиция обаче е преди предстоящият мач на Нефтохимик 2010 (Бургас), който играе утре и победа за нефтохимиците ще донесе разместване в класирането.

Двубоят в Кърджали бе истинска битка, като тя донесе много емоции на препълнената с фенове зала Арпезос. Домакините, които традиционо играят много силно у дома, спазиха това правило, като не допуснаха поражение от именития съперник. Равностойността доведе до оспорваната битка и размяна на геймове, в които изхода се решаваше във важните моменти. В тайбрека обаче волейболистите на Арда показаха по-голямо самообладание и устойчивост, като поведоха с 7:3 и 8:4. Тази разлика се оказа достатъчна и кърджалийци устояха на атаките на червените, като се поздравиха с крайния успех, а с това зарадваха много и местната общественост.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини