Осъден за блудство с деца треньор се самоуби

Футболният треньор Венцислав Маринов, признат от Варненския районен съд за виновен за блудство и полов акт с момчета на 10 и 12 г., бе открит мъртъв.
Смъртта му е установена тази сутрин. Тялото на 48-годишния мъж е намерено в дома му от близък роднина, съобщиха от Районната прокуратура във Варна.

Към момента няма данни за насилствена смърт. По информация на сайта "Топ новини", Маринов се е обесил в апартамента си във варненския кв. "Левски".

За изясняване на обстоятелствата по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване или подпомагане другиго към самоубийство. Това е рутинна процедура при подобни случаи.

През ноември м.г. Районният съд във Варна осъди на първа инстанция Венцислав Маринов за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче. Той бе осъден на 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Делото бе гледано при закрити врата и по съкратена процедура, след като обвиняемият се призна за виновен по всички обвинения.

Футболният треньор бе осъден да заплати и обезщетения на пострадалите деца - 15 000 лева на 12-годишното момче и 20 000 лева на по-малкото дете, както и държавните такси и направените по делото разноски.

Венцислав Маринов бе привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на две момчета, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб.

Това е станало през лятото на миналата година в дома и автомобила на треньора, както и в помещения в близост до тренировъчните игрища.

Родителите на двете момчета разбрали за станалото седмици по-късно и веднага подали сигнал.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини