Клуб „Здраве” на среща с д-р Тодор Черкезов преди Св. Валентин

В очакване на Деня на влюбените учениците от СОУ „Петко Рачов Славейков”, които само преди два месеца учредиха клуб „Здраве”, поканиха на среща-лекция директора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов. Специални гости бяха също директорът на РЗИ – Кърджали д-р Светлана Николова и експерти от епидемиологичната инспекция.
Събитието откри деветокласничката Стиляна Иванова – ръководител на клуб „Здраве”, която представи лектора и останалите гости.
Повод за лекцията в препълнената с ученици от 8, 9 и 10 клас зала бе вечната тема за любовта. Д-р Черкезов подходи лирично и откри експозето си със стихотворение на класика на романтичната поезия Дамян Дамянов. Учениците от клуба бяха подготвили презентация, онагледяваща лекцията. „Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш.”, цитати от Библията и от творчеството на Бийтълс, разположени в слайдовете и лирично разяснени от д-р Черкезов, бяха прелюдията към темите за физическата близост. Темите за секса, подходящата възраст за започване на сексуална активност, мастурбацията и девствеността, аборта и половопредаваните болести, проституцията и перверзиите, лекторът представи по подходящ за аудиторията начин, с което събуди интереса на младежите, коментарите и въпросите им. „Сексът без чувства оставя празнота и самота, а любовта, изразена чрез секса, е естествена и здравословна”, бе посланието на доктора. В края на презентацията д-р Черкезов се спря на темата за раздялата, която трябва да бъде винаги с достойнство и с уважение към партньора. Въпросите на учениците се въртяха върху сексуалната тематика. На някои от тях отговор даде директорът на РЗИ д-р Светлана Николова.
В края на срещата д-р Черкезов подари книга на славейковци от клуб „Здраве” и написа своето послание към тях.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини