4 заявления за безплатно саниране са подадени в Момчилград

Четири заявления за регистрация на сдружения на собствениците са подадени общо в Момчилград, откакто стартира Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Заданието предвижда безплатно саниране на стари блокове. Едно от сдруженията от блок 12 в квартал „Единадесети“ вече извървя пътя на подготовка заедно с общинска администрация и официално подаде документи за финансиране. Документите на останалите сдружения са обработени от общинска администрация. Те отговарят на законовите изисквания за вписването им в Регистъра на сдруженията на собствениците. Това им дава право да се снабдят с БУЛСТАТ от Агенцията по вписвания и да кандидатстват за участие в програмата.

Специалистите от община Момчилград дават консултации за етапите на програмата и съпътстващите ги документи. Информация може да бъде открита и на сайта на община Момчилград - http://www.momchilgrad.bg/sanirane

Припомняме, че гражданите не дължат никакви такси при получаване на необходимата за тях документация. Те могат да разчитат на пълна помощ от страна на община Момчилград за попълване на документите. Изготвен е и списък на сградите в града, които отговарят на условията за саниране. С право за кандидатстване по Националната програма са 14 сгради.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството разяснява, че редът на заявяване ще се определя от момента на изпълнение на всички изисквания към заявлението.Община Момчилград призовава изявилите за саниране желание да побързат с подаването на документите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини