Софийци и Русалско остават откъснати от света

Няма затворени републикански и общински пътища в област Кърджали след проливните валежи. Количествата дъжд, отчетени през последната нощ, са от 13 л/кв.м в Крумовград до 60л/кв.м в Джебел. Без електрозахранване са село Три могили и няколко къщи в Петлино, община Кърджали, Малкоч, Самокитка, Чавка и Островец, община Кирково, както и шест от махалите в района на Токачка, община Крумовград.
Непроходим остава пътят Китница - Русалско, община Ардино, заради залят мост. Невъзможно е преминаването на МПС към джебелското село Софийци, където вчера придошлата река остави без връзка със света около 150 жители. Отсечката Крумовград - Студен кладенец – Хасково в района на село Студен кладенец остава затворена заради пропадане. В отделни участъци са въведени ограничения за движение. Поради заливане на пътното платно от р. Върбица на пътя за с. Птичар, община Момчилград, е разрешено движението само на товарни автомобили;
Поради свлачище под част от пътното платно на пътя с. Конево – с. Бяла поляна, община Кърджали, движението се осъществява в едната лента и е въведена забрана за товарни коли. Поради пропадане на част от пътното платно на пътя с. Нановица – с. Постник, общ. Момчилград движението е възстановено само за леки автомобили; Поради пропадане на част от пътното платно на пътя Кърджали – Смолян в района на с. Бял извор, община Ардино движението се осъществява в едната лента; Поради свличане на скална маса върху част от пътното платно на пътя с. Млечино – с. Хромица, общ. Ардино, движението се осъществява в едната лента; Поради свлачище в района на с. Жълтуша, общ. Ардино е пропаднала част от пътната лента за махала Главник, но преминаването не е възпрепятствано;Поради свличане на скална маса върху част от пътното платно на пътя Кърджали – с. Сипей, общ. Кърджали, движението се осъществява в едната лента; Поради подкопани основи и компрометирани прагове е забранено движението на автомобили с общо тегло над 2,5 тона по мост на пътя с. Женда – с. Безводно в района на язовир „Боровица”, общ. Черноочене. Пътя е единствен за яз. „Боровица” и с. Безводно;Поради свлачище на изхода на гр. Ардино е затворена едната лента за движение на път III-865 Ардино – Кърджали;Поради свлачище в района на с. Прогрес, общ. Момчилград е забранено движението на товарни автомобили с общо тегло над 5 тона, по пътя Момчилград – Подкова. Контролирано се изпускат язовирите от каскада „Арда” - яз „Кърджали” и яз. „Студен кладенец” . Въпреки високия приток, котата на двата водоема е под преливния ръб.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини