Момчилград с перфектна подготовка за санирането

Над половината от сградите в града, които отговарят на условията за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност, са с проведени  общи събрания за учредяване на Сдружение на собствениците. Това заяви зам.-кметът на община Момчилград инж. Севдалин Огнянов на редовна сесия във връзка с питане от страна на общинските съветници за санирането.

Първото регистрирано сдружение на собственици на етажна собственост е от живущите в блок 8, кв. „Единадесети“. Председател на сдружението е Цвятко Чакъров.Управителният съвет се състои от петима души.

Инж. Огнянов уточни, че за регистрацията на сдружение на собствениците е необходимо съгласието на 67 на сто от собствениците на самостоятелни жилища. Таксата за регистрация в Агенцията по вписванията е 10 лв. За сключването на договори и за енергийното обследване, се изисква съгласието на всички собственици, добави той. Зам.-кметът призова момчилградчани да подадат документите си възможно най-бързо след провеждане на събранията.

Лично кметът Акиф Акиф, придружен от експертен екип, разяснява правилата за саниране на сгради, които имат минимум 36 самостоятелни жилища. Той заяви, че домоуправителите могат да получат юридическа помощ в община Момчилград.

Припомняме, че в сайта на общината е публикуван списък на всички сгради, които отговарят на условията за саниране.

Гражданите могат да получават информация и да задават въпроси по програмата за саниране на следните телефони: 03631/7854 и 03631/ 7867;

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини