В Момчилград правят списък „Сгради за безплатно саниране”

Община Момчилград изготвя списък на сградите в града, които могат да бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност. Целта е собствениците им да бъдат информирани относно кандидатстването по програмата. Документите ще се приемат, след като бъдат разработени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Всички мерки за повишаване на енергийната ефективност ще бъдат напълно безплатни. Изискването към блоковете, които кандидатстват за финансиране, е да имат минимум 36 самостоятелни жилища.
Същевременно живущите в панелен блок в многолюдния квартал „11" в присъствието на експерти от община Момчилград проведоха Общо събрание за регистриране на Сдружение на собствениците. На срещата са присъствали над 67 % от собствениците на жилища и е било взето решение за регистрирането на сдружение на собствениците и за кандидатстване за санирането на жилищните сгради. Очаква се необходимите документи да бъдат внесени в Агенцията по вписванията. Следващата стъпка е сдружението на собствениците да подаде заявление за кандидатстване по образец пред Община Момчилград. В града ще се проведе второ общо събрание за регистриране на Сдружение на собствениците.
След изготвянето на списъка с отговарящите на условията сгради Община Момчилград ще покани всички председатели на Управителни съвети или управители на етажната собственост, да заявят в писмен вид своето желание за кандидатстване по програмата.
Те могат да получават информация и да задават въпроси за кандидатстване по Националната програма за саниране на сгради на следните телефони: 03631/7854 и 03631/ 7867, допълват от общинската администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини