Чужд ДНК-материал на мястото на убийството на Стоянова

Чужд ДНК-материал е открит на мястото на убийството на 33-годишната Татяна Стоянова в Пазарджик, съобщиха от прокуратурата в града, цитирани от bTV.
Началничката на кабинета на пазарджишкия кмет бе разстреляна с шест куршума пред кооперацията, в която живее, навръх именния си ден. При аутопсията бе установено, че раните са в областта на главата и шията.

Полицията и прокуратурата работят по всички възможни версии, въпреки че вчера говорителят на Апелативната прокуратура в Пловдив Николай Божилов заяви, че най-общо казано мотивите за разстрела са лични.

Не са установени очевидци на престъплението, нито хора, които да са чули изстрели или други необичайни шумове, уточниха от държавното обвинение.

Образувано е досъдебно производство за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител.

До момента са разпитани повече от 20 души. Криминалисти изследват уликите, но все още няма нито един задържан или заподозрян.

"Иззети са записи от три видеокамери от района. Извършват се претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на Стоянова, целта е да се изяснят мотивите за убийството", уточниха от Върховната касационна прокуратура.

Полицаите са да гледат записите, но от тях не може да се види ясно лице или автомобил.

"Камера, която пряко да е наблюдавала района, няма, образите са силуети", обясниха разследващи пред "Труд". Според тях килърът е знаел навиците на жертвата.

Пред Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров сподели, че когато се извършват подобен тип убийства, обикновено мотивът е личен или финансов. Според него Татяна Стоянова не се е занимавала с престъпна дейност и предполага, че извършителят е човек от нейното обкръжение.

Снощи журналисти и близки на убитата жена се събраха на мълчаливо бдение в Пазарджик, за да кажат: „Не на насилието!” и да почетат със свещ в ръка паметта й.

По непотвърдена информация погребението на Татяна Стоянова ще е в четвъртък или в петък.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лю
    люлебургаски
    2 0
    21:08, 14 яну 2015
    Интересни изводи Прокурора божилов казва че мотивите били лични това вероятно му е казала убитата малко преди да я убиат Психолога тодоров твърди че това не е финансово престъпление а на човек от нейното обкръжениеИмам чувството че той е разговарял с престъпника веднага след убийствато Истината вероятно е че госпожицата която е разполагала с власт се е изкушила отимоти пари коли луксозен живот се е САМОЗАБРАВИЛА сбъркала е крачката настъпила е хора които не трямва и са я отсвирили както те си знаят
Последни новини