Община Момчилград дава безплатни юридически съвети за санирането

Община Момчилград предприема среща с домоуправителите на панелни блокове и жилищни сгради, да запознае живущите с процедурите по държавната програма за саниране. Консултациите ще се проведат на 14 януари от 17.30 часа в заседателната зала на Общината, съобщават на сайта на общинската администрация.

Идеята ни е да напътстваме живущите в обособени блокове с минимум 36 апартамента, за да ги улесним максимално при кандидатстване. В случая е необходимо да се направи съдебна регистрация на сдружения на целия блок, а не на отделен вход, съобщи зам.-кметът на община Момчилград инж. Севдалин Огнянов.

Домоуправителите могат да получат безплатна юридическа помощ в община Момчилград. След като се регистрират в съда, сдруженията трябва да подадат молба и да подпишат споразумение за саниране.

В санирането влиза топлоизолация, подмяна на дограма и вертикалните щрангове, ремонт на асансьори, както и боядисване на сградата в един цвят. Там, където вече е направена външна изолация, ще се правят проби дали тя отговаря на стандартите.

Условията за кандидатстване изискват: панелен блок, минимум 36 апартамента, саниране на целия блок, не на отделни части от него. Процедурата изисква решение на 67% от собствениците в блока, подаване на заявление за регистрация на сдружението на етажната собственост, на заявление за саниране, и одобрение на блока.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини