Два спортни клуба ще работят през 2015 по програма "Спорт за децата в свободното време"

Спортните клубове по бокс „Арда бокс” и по кану каяк „Арда” и през 2015г. ще работят по Програма „Спорт за децата в свободното време”. На 19 декември министърът на спорта издаде заповед с която са одобрени 221 проекта на спортни клубове в страната, сред които са и двата кърджалийски клуба.
Одобреният проект на спортен клуб „Арда бокс” е на стойност 3 700 лв. Чрез него в периода 2 февруари -31юли 2015г. клубът ще проведе безплатни занимания по бокс под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Занятията ще се провеждат в спортна зала „Арпезос”.
За първи път спортен клуб „Арда бокс” работи по програмата „Спорт за децата в свободното време” през миналата 2014г., когато проека реализиран от тях бе на стойност 5 200лв.
За 2015г. за поредна година е одобрен и проекта на клуб по кану-каяк „Арда” Кърджали по програма „Спорт за децата в свободното време“. Той е на стойност 6 800 лв, а безплатните занятия с децата ще се провеждат на гребна база „Енчец” от 1 май до 31 октомври.
Целта на програмата „Спорт за децата в свободното време” е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.
Одобрените проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време“ за страната са на обща стойност над 1 милион лева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини