Бизнесменът Фахри Идриз зарадва инвалидите в областта с нов климатик за клуба им

Климатикът замени полувековни печки

  Бизнесменът инж.Фахри Идриз дари на Клуба на инвалидите в Кърджали климатик за новогодишните празници. Дарението е на стойност 2000 лева. Средствата са лични пари на дарителя.

За Кърджали бг вести координаторът на Съюза на инвалидите за областта Шенай Бекир разказа, че в навечерието на новогодишните празници е ходила по институции и партии да моли за средства за закупуване на климатик, тъй като печките с полувековна история вече били напълно амортизирани. Получила много обещания, но нито едно не било изпълнено.

Тогава се обърнала към председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Кърджали Фахри Идзриз с молба членовете на организацията да помогнат. Фахри Идриз обаче извадил лични пари и ги дал. Климатикът бил монтиран за Богоявление.

Дарението зарадва 800 души наши членове,каза още Шенай Бекир. Тя подчерта, че всички хора с увреждания са благодарни на дарителя. Те плащат по 3 лева членски внос годишно , приходи, с които никога не биха могли да закупят климатик за клуба.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 -2
    08:25, 8 яну 2015
    Точно така "ендженер" Идриз, точно така се става КМЕТ, на Кърджали. Е разбира се трябва да си от дупи се. Но все пак дали...???

Още новини

Последни новини