Загинали и ранени войници при катастрофа в Украйна

13 бойци от Националната гвардия на Украйна са загинали, а 17 са ранени при катастрофа в района на спецоперацията в Източна Украйна, съобщи РИА Новости.
Военен камион КрАЗ и автобус "Богдан" се сблъскали вчера по врече на ротацията на военнослужещиите от украинската Национална гвардия в зоната на специалната операция в Източна Украйна, уточнява руската агенция, цитирана от БТА.

12 войници са загинали на място, 13-ти е починал по-късно в болница.

По предварителни данни причина за катастрофата са лошите метеорологични условия.

Пострадалите са настанени в болници в град Артьомовск, Донецка област, съобщи Националната гвардия в комюнике, цитирано от Франс прес.

На мястото на катастрофата е изпратена комисия от военни прокурори, следователи от вътрешното министерство, инспектори от автомобилната инспекция и представители на Националната гвардия.

Въпреки подписаното споразумение за прекратяване на огъня през септември 2014 г., ожесточените сблъсъци между сепаратистите и украинските войски продължават в някои части на Донецка и Луганска области.

Според доклад на ООН към 24 декември в Източна Украйна са загинали най-малко 4771 души, а 10 360 са били ранени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    Тарас Булба
    0 0
    13:19, 6 яну 2015
    По най-вероятни данни Порошенковците са били толкова пияни, че насрещно идващият КРАЗ им се е видял двоен и са решили да минат по средата!
Последни новини